Goed bezig aan zee!    

 

  

Stichting Kids Club Kijkduin

Sinds juni 2016 is Kids Club Kijkduin officieel een stichting, die ten doel heeft kinderen uit regio Den Haag zich te laten ontwikkelen in de natuur van de prachtige en kwetsbare Kijkduinse kust en om de kinderen spelenderwijs meer te leren over de zee, het strand en de duinen, alsmede zich zowel op creatief als sportief gebied verder te laten ontplooien aan de hand van activiteiten met als kernpunten cultuur, sport en educatie, alsmede het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

Deze formele woorden gezegd hebbende, stellen we je graag voor aan het vierkoppige bestuur. Bij een stichting hoort namelijk een bestuur. Dat wordt gevormd door in ons geval vier mensen, die samen alles met betrekking tot Kids Club Kijkduin bespreken en regelen. Wij wij zijn? Dat vertellen we je hieronder:

Carla Schellart - bestuurslid

Ik ben Carla Schellart, bestuurslid en fan van Kids Club Kijkduin. Zelf ben ik een echte waterrat en ben ik regelmatig met SUP (Stand Up Paddle) of surfboard op het water te vinden. Daarnaast ben ik gymjuf en vind ik het geweldig om kinderen spelenderwijs te laten ontdekken wat zij kunnen of willen leren. En wat is er nou mooier dan dit te doen door samen buiten te spelen in het zand, bij het water en met je neus in de wind. Kom er bij en speel, sport en ontdek gezellig mee!

Diana Bogaards – voorzitter/oprichter

Als een ware ‘Godin van de Jacht’ zwierf ik jarenlang als freelance watersportjournalist- en mediamanager de wereld rond. Op zoek naar avontuur in mijn werk en het liefst in combinatie met een fanatiek potje catamaranzeilen in een evenement dat ik versloeg. Ik leefde voor het ‘buiten spelen’, de zee, het strand en de wind. Vanaf het moment dat ik in februari 2012 moeder werd van onze tweeling Dylan en Naomi, voel ik de behoefte om mijn passie met hen te delen. Wat is er nou mooier dan je eigen en andere kinderen de mogelijkheid te bieden om zich langs de kust verder te ontwikkelen. Gewoon in de natuur, omdat het nu bij Kids Club Kijkduin kan. En ondertussen blijf ik ook nog over de zeilsport schrijven, gewoon omdat ik daar blij van word.

Maike van der Zwart - secretaris

Ik ben Maike van der Zwart en ben ruim 15 jaar docente lichamelijke opvoeding geweest. Sinds 2010 run ik het bedrijf BEWEGENAANZEE.NL in beweegcoaching en motorieke ondersteuning. Sinds april 2015 ben ik matrixcoach. Ik ben getrouwd en moeder van dochter Puk (10), zoon Jip(7) en zoon Sep (3). Ik woon op Kijkduin. Mijn missie is de wereld gelukkiger en gezonder maken. En waar dan beter te starten dan bij kinderen. Want van buiten spelen word je gezond en gelukkig!

Marjolein Brandt - penningmeester

Watersport, strandleven en fun vormen voor kinderen een mooie combinatie. Spelen en leren zijn wat mij betreft ook onlosmakelijk verbonden. Daarom ben ik zo blij dat ik aan de wieg mag staan van Kids Club Kijkduin, die al die elementen verenigt en dat ik mag meehelpen om deze stichting groot te maken. In mijn werk ben ik veelzijdig. Ik werk freelance in de watersportjournalistiek en PR en ben troubleshooter bij bedrijven, voornamelijk op het gebied van boekhouding, planning en organisatie. Geen berg is mij te hoog. Zelf ben ik fanatiek zeiler, zowel toer- als wedstrijdzeiler. Zeilen bestaat voor mij uit passie, creativiteit, flexibiliteit en vertrouwen. Datzelfde streef ik na in mijn werk en ook bij Kids Club Kijkduin. Creativiteit ontplooien bij kinderen, flexibiliteit in het organiseren en zorgen dat je vertrouwen krijgt van kinderen zijn voor mij belangrijke pijlers.