Goed bezig aan zee!    

 

Nieuws

We houden je graag op de hoogte van wat de matrozen en zeemeerminnen van Kids Club Kijkduin allemaal doen en meemaken. Ook van eventuele nieuwe activiteiten en partners. 

Nieuws


Terug naar overzicht

22-05-2019

Krabbetjes knutselen en spelen

Het is alweer anderhalve week geleden dat de Duinkijker, het tijdelijke buurthuis van Kijkduin, officieel werd geopend. Kids Club Kijkduin was erbij! We hebben weer lekker geknutseld, geschilderd met Marjolijn van Tekenen in het Wild en het Kijkduinse strand opgeruimd met Trashure Hunt.

De kinderen hebben de mooiste kunstwerkjes gemaakt met krabbetjes in de hoofdrol. Het oude winkelpand, waarin de Duinkijker is gevestigd, kreeg aan de zijkant een geweldige muurtekening. Onder begeleiding van Marjolijn schilderden ze aanwezige kinderen de zee en het leven daarin.

Tot slot ging een select groepje gewapend met de piratenvlag als echte helden op jacht naar vuilnis. In rap tempo raapten ze vieze patatbakjes, servetjes, heeeeeel veel peuken en nog veel meer troep op. Wat een smerige bende laten de badgasten toch achter. Al dat achtergelaten afval komt gewoon in de natuur terecht met alle gevolgen van dien. Gelukkig waren daar onze helden, die onder leiding van Trashure Hunt het strand en de duinen opschoonden. Tja en van die afvalberg valt dan weer wat ‘moois’ te maken, zoals een ‘patatje peukie’. Al is het maar om de bewustwording van de noodzaak om zuinig met onze natuur om te gaan, te stimuleren.

Voor volgende week woensdag 29 mei nodigt Kids Club Kijkduin alle kinderen tussen de 5 en 9 jaar uit om te komen spelen. Jullie kunnen bij ons op vier woensdagmiddagen tussen 14 en 16 uur terecht voor leuke spelletjes op het Kijkduinse strand. Als je de hele KCK-strandspelkaart vol hebt, krijg je van ons een diploma met de KCK-strandbal.

Het programma (weersafhankelijk):

29 mei: frisbee, verspringen en parcours rennen
5 juni: strandvoetbal, parcours rennen, waterdraag-spelletje en vlieger knutselen
19 juni: vliegeren, hoogste zandtoren bouwen en zandfort bewaken
3 juli: krabrace, hole-in-one en zandkunst maken

We verzamelen bij de Duinkijker (Deltaplein 409) en lopen dan samen naar het strand en weer terug.

Kosten: 20 euro per kind voor de gehele vierdaagse, te betalen voorafgaand aan de eerste spelmiddag. Dit is inclusief drinken, fruit en materialen. Je kunt je t/m 28 mei opgeven via info@kidsclubkijkduin.nl.

Tot volgende week woensdagmiddag!
Terug naar overzicht