Goed bezig aan zee!    

 

Nieuws

We houden je graag op de hoogte van wat de matrozen en zeemeerminnen van Kids Club Kijkduin allemaal doen en meemaken. Ook van eventuele nieuwe activiteiten en partners. 

Nieuws


Terug naar overzicht

21-08-2016

Stoer weer voor stoere kinderen tijdens Kijkduin Obstacle Run 2016

Tijdens de Kijkduin Obstacle Run 2016 op zondag 21 augustus konden de stoere kinderen rekenen op stoer weer. De straffe zuidwester en aanvankelijke hoosbuien weerhielden de jongste deelnemers er niet van om samen met hun ouders van start te gaan. Na afloop van de Kids Run (1,5 km) en Family Run (3 km), waaraan in totaal 132 kinderen en 120 ouders meededen, konden ze verder spelen in de Kids Club.

Donkeren wolken pakten vanmorgen samen boven Kijkduin. Vanwege de slechte weersvoorspellingen besloot de organisatie een dag eerder al om het ‘slecht weer plan’ in werking te laten treden. Dat betekende dat een deel van het buitenterrein naar binnen bij strandtent Titus werd verplaatst. Ook de Kids Club kreeg een nieuwe plek, die beter beschut lag.

Na de nodige wolkbreuken en door en door nat geregende kinderen, werd het droog en brak zelfs de zon door. Gewapend met legerschmink waagden steeds meer jonge sportievelingen zich aan de mini stormbaan van Bootcamp4Kids. Een ieder die het parcours binnen 1,5 minuut kon afleggen, kreeg voor die prestatie een medaille en dat lukte iedereen.

Na de stormbaan volgden de sportieve strandspelletjes van Kids Club Kijkduin. Zo moesten de kinderen ondermeer zo snel mogelijk met kleine tennisrackets waterballonnen van de ene teil naar de andere brengen. Of zich als krabben in rap tempo van start naar finish bewegen. Na afloop ontvingen ze de Kids Club Kijkduin-strandbal en een gratis kaartje voor de draaimolen op het Deltaplein.

Jutterskeet
Voor Kids Club Kijkduin was dit het tweede promotie-evenement van dit jaar. Op zondag 25 september van 14 tot 16 uur zijn kinderen vanaf 4 jaar opnieuw welkom om te komen spelen. “Na twee geslaagde middagen vol actie en plezier willen we over een maand de nadruk op creativiteit leggen”, aldus Diana Bogaards van Stichting Kids Club Kijkduin. “We zijn dan te gast bij strandjutter Ome Jan, waar we uiteraard met op strand gevonden materialen gaan knutselen en nog veel meer.”Terug naar overzicht